Nainen menneisyydestä


Tapaus Emilia.

Törmäsin sukuani tutkiessa mielenkiintoiseen tapaukseen, joka piti tietenkin selvittää.

Löysin äitini isoenon Pekan elämään liittyviä lehtiartikkeleita, joiden pohjalta selvisi Pekan traaginen elämä.

Pekka ponnisti Kerimäeltä torpparin vanhimpana poikana ensin yliopistoon Helsinkiin ja myöhemmin merkittäviin työtehtäviin Helsingissä. Hän avioitui  helsinkiläisen tytön kanssa ja he saivat 3 lasta. Ensin Helvi tytön ja parin vuoden päästä kaksospojat Unto ja Pekka. Kohtalo puuttui kuitenkin peliin. Pekan vaimo menehtyi pian kaksospoikien syntymän jälkeen ja muutaman vuoden päästä Pekka menetti vielä kaikki  3 lastaan surullisessa tulipalo-onnettomuudessa. Helvi oli tuolloin 5v. ja Unto ja Pekka 3.5v. Pekka eli joitakin vuosia onnettomuuden jälkeen ja kuoli lopulta itsekin suhteellisen nuorena.

Entäpä tämä otsikon Emilia ?

Hän oli taloudenhoitajana Pekan perheessä ja oli syytettynä tuosta onnettomuudesta ja lasten kuolemasta. Hänet vapautettiin syytteistä aika pian , mutta oikeutta käytiin silti usean vuoden ajan mm. Emilian vedettyä lehdistöä oikeuteen perättömien uutisten julkaisemisesta tapaukseen liittyen. Hän voitti lopulta oikeudessa ja sai korvaukset. 

Selvitin Emilian henkilöllisyyden ja asuinpaikat Helsingissä. Poliisien osoitekortisto oli tähän oiva palvelu. Halusin selvittää edes jotain tuosta vahvasta naisesta. 

Emilia jäi Helsinkiin, muutti itseasiassa hyvin lähelle onnettomuuspaikkaa useaksi vuodeksi. Jäikö lie Pekalle taloudenhoitajaksi, oletus on, että Pekan toipuminen tapauksesta on kestänyt pitkään. Emilia toimi myöhemmin mm. aktiivisena vapaaehtoisena Metodistikirkossa ja asui monessa eri osoitteessa Helsingissä.

Hän kuoli naimattomana. 

Näin taas usean henkilön elämät saivat jonkinlaiset tarinat. Ja heidän olemassa olonsa on kirjattu talteen. 

Joku on sanonut, että ihminen elää niin kauan kuin joku hänet muistaa. Minä uskon myös ,että ihminen tavallaan herää henkiin kun joku hänestä tietoja kaivaa menneisyydestä esiin🙂

Tässä vielä linkki Pekan profiiliin yhteisöpalvelu Genissä. Sieltä löytyy lisää tutkittavaa. Lähteet olen tallentanut sinne. Myös Emilian profiili löytyy tätä kautta.

https://www.geni.com/people/Pekka-Juhana-Jantunen/6000000029739373273




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jotain muuta kuin maailman murheita

Sukututkimus rakkauteni